miércoles, septiembre 22, 2010

MOSTRA de FOTOFILOSOFIA 2010


Per tal de celebrar la Jornada Mundial de la Filosofia de 2010 (UNESCO, novembre) es convoca per quarta vegada la Mostra de Fotofilosofia. Volem enriquir el pensament filosòfic a batxillerat tot aprofitant la creativitat de l’alumnat. L’objectiu de la Mostra és aplegar “espurnes de pensament” fetes per alumnes i expressades en una fotografia digital acompanyada d’un títol en forma de pregunta vinculada a la filosofia.

BASES

 1. El termini d’aquesta convocatòria és el 2 de novembre de 2010.
 2. Es participa per centres a través de blogs. Cada professor o professora crea un blog exclusiu per a Fotofilosofia dels de Blogger . El blog s’anomena filo+nom_escola.
 3. S’inscriu el centre al formulari del CREAIF (menú esquerre “Inscripció fotofilosofia”).
 4. Cada post correspon a un alumne/a.
  1. En el títol s’hi escriu la pregunta;
  2. Dins el post es puja la fotografia en mida gran i centrada;
  3. Al peu d’aquesta al marge dret s’escriu “Feta per+alias/nom”.
  4. Convé afegir-hi etiquetes o categories:: natura-cultura, Nietzsche, antropologia, metafísica …).
   1. Els posts han de ser originals. Cal que cada participant disposi del dret d’ús de la fotografia. El format de les fotografies ha de ser JPEG. El pes del fitxer no pot ser superior a 600 kb (Blogger les redueix automàticament).
   1. Les fotofilosofies podran ser publicades en altres llocs. Es sotmeten a llicència Creative Commons de reconeixement, ús no comercial i sense modificació.
   1. Si és l’alumnat que posteja la seva fotofilosofia, un cop fet ho comunicarà al seu professor o professora.
  5. Cada centre seleccionarà un 10% de les millors fotografies per presentar-les a l’acte públic de tots els centres participants, que es farà el dia 17 de novembre, on assistiran els autors o autores i en rebran el reconeixement.
 5. Calendari

  14 de setembre-30 d’octubre: L’alumnat crea i posteja les seves fotofilosofies.

  2-6 de novembre: Cada centre tria aproximadament un 10% de les presentades, amb el sistema i criteris que decideixi: Selecció d’un jurat, votació entre l’alumnat, etc. Poden donar-se premis internament.

  6-14 de novembre: Cada centre comunica la llista dels noms de l’alumnat guanyador, curs i centre a través del formulari virtual de la pàgina del CREAIF i aquest ho farà al CRP que elaborarà els diplomes. També haurà d’enviar un PPT amb les fotofilosofies guanyadores segons instruccions que es rebran.

  17 de novembre, dimecres: Es fa un acte solemne en defensa de la filosofia, que figura en la llista dels celebrats mundialment reconeguts per la UNESCO. L’acte serà a la Facultat de filosofia de la UB a la tarda (es confirmarà lloc i hora). Assisteixen els i les alumnes premiats de cada centre i les famílies i se’ls lliuren els guardons. Un especialista comentarà una selecció de les premiades.


  El blog de nuestra muestra es: http://filomontserrat.blogspot.com

No hay comentarios: